tel: 011/2505-420

Bezmetalne krunice i mostovi

Bezmetalne krunice i mostovi zauzimaju estetski vrh u svetu stomatologije, izrađene su od materijala maksimalne estetske besprekornosti zato ih i preporučujemo kod dogovora za izradu krunica i mostova svim našim pacijentima koji  su u mogučnosti da ih sebi priušte. Bezmetalne krunice i mostovi jedinstvene su jer se rade najmodernijom CAD/Cam tehnologijom. Ova najsavremenija trenutno u svetu tehnologija bazira se na kompjuterski vođenim mašinama pri čemu se skenira otisak Vaših brušenih zuba i okolnih tkiva u vilici i dobiva dizajn, modelacija i oblikovanje konačnog rada.

Krunice i mostovi dobijeni Cad/Cam tehnologijom precizno prijanjaju na površinu brušenog zuba i na njegov rub tako da nema dodatnih prebrušavanja zuba, izrazite su čvrstoće a estetski su besprekorno lepe jer propuštaju svetlost kao kod prirodnih zuba za razliku od metalokeramičkih nadoknada. Te karakteristike su izdvojile bezmetalnu keramiku kao prvoklasni materijal posebno kod prednjih zuba a krase je i biokompatibilnst, bolja termoizolacija brušenih tkiva zuba, smanjena iritacija mekih tkiva i nisu primećena njegova alergijska svojstva.

U ponudi naše ordinacije iz domene bezmetalne keramike imamo dva materijala: cirkonijum dioksid (za prednje i za bočne zube) i litijum dioksid (isključivo za prednje zube). Od ovih prelepih materijala rade se krunice i mostovi Cad /Cam tehnologijom da Vaš osmeh zablista novom estetikom odlične funkcionalnosti i briljantne lepote!

Odrađene nadogradnje na preostlim korenovima i kompletan most u gornjoj vilici u bezmetalnoj keramici

U gornjoj vilici levo prirodne krune zuba su male- predivnu-estetiku i oblik dobivamo izradom bočnog mosta u bezmetalnoj keramici

Promena oblika i položaja prirodno malih prednjih zuba u gornjoj vilici izradom 4 estetske solo krunice u bezmetalnoj keramici